Fordele og ulemper ved privatleasing af brugt bil

Fordele og ulemper ved privatleasing af brugt bil

Dette indhold er sponsoreret. 

Bilmarkedet er en stor størrelse, og det kan være en jungle at navigere rundt i. I særdeleshed hvis man ikke selv har stor forstand på biler og handel af disse. En af grundene til hvorfor markedet kan være forvirrende for nytilkomne at navigere rundt i er dets størrelse. Der findes et utal af løsninger, hvorpå man kan anskaffe sig en bil. Man kan købe, leje, lease, og man kan få nye, gamle og brugte. Løsningerne er uendelige, hvorfor det ofte er en fornuftig ide at sætte sig godt ind i sagerne, før man tager et endeligt valg. I denne artikel har vi fokus på privatleasing brugt bil. Du skal læse med her, hvis du er i tvivl om, hvorvidt privatleasing af en brugt bil er den rette løsning for dig. Det er en stor beslutning, specielt hvis det er første gang, at du skal have egen bil, hvorfor det er fornuftigt, at du sætter dig grundigt ind i dine valgmuligheder, før du træffer en endelig beslutning og bruger mange penge på dit valg. 

Hvad er privatleasing 

Inden du kan tage nogle former for beslutninger, kan det være nødvendigt at forstå hvilke løsninger, der findes. Privatleasing er en form for finansiering af en bil, som er en blanding af leje og lånefinansiering. Det er en leasingmetode, man har mulighed for at benytte sig af som privatperson, deraf navnet, og det læner sig utrolig meget op af leje. Det er ganske enkelt at forstå, for som enhver anden form for leje, så betaler lejer et givent beløb til udlejeren hver måned i den givne, aftalte periode. Ved ophøret af lejeperioden, har man, som lejer, ikke længere råderet over bilen, og man står derfor heller ikke længere til ansvar for noget. Ved at benytte sig af privatleasing har du mulighed for at skifte bilen ud forholdsvis ofte. Hvis du derimod køber en bil, skal du først og fremmest punge ud med mange penge, da det er dyrt at eje, hvorefter du måske ikke har råd til at udskifte bilen, hvis dine ønsker eller behov ændrer sig. 

Fordelene ved privatleasing af brugt bil 

For at træffe en fornuftig beslutning angående dit kommende valg af bil og dets finansiering er det vigtigt at kende til fordelene ved diverse løsninger. Den største fordel ved at vælge privatleasing af en brugt bil er, at du ikke får ejerskab over bilen, og dermed hæfter du ikke for noget. Du er kun lejer, og det er udlejer, som ejer bilen. Af selvsamme grund er det også leasingselskabet som står for syn og service, og som betaler for disse. Ejede du bilen, ville det være dig, der skulle betale for dette, og det samme gælder for uforudsete værkstedsbesøg. Som tidligere nævnt er privatleasing meget fleksibelt, da du kun lejer for en bestemt periode. Derfor har du mulighed for at skifte bil ofte, hvis du ønsker at prøve noget nyt, eller hvis dine behov ændrer sig. Derudover er privatleasing en forholdsvis nem og overskuelig metode, da det er struktureret som en leje, hvilket er nemt at forholde sig til. Sidst men ikke mindst, er privatleasing af en brugt bil også billigere, end hvis det var en ny bil. Du får dermed mere værdi for dine penge, og som udgangspunkt klarer en brugt bil det lige så godt som en ny bil. 

Ulemperne ved privatleasing af brugt bil

For at træffe en fornuftig beslutning angående dit kommende valg af bil og dets finansiering er det også vigtigt og enormt relevant at kende til ulemperne ved diverse løsninger. Den størst ulempe ved privatleasing af biler er, at man ikke har mulighed for at komme til at eje bilen. Efter endt leasingperiode skal man sige farvel til bilen, og det er jo desværre ærgerligt, hvis man er blevet glad for netop denne specifikke bil. Af selvsamme årsag er man også nødt til at udskifte bilen. I hvert fald hvis man stadig ønsker at have bil til rådighed. Alternativet til udskiftning af bilen er selvfølgelig ikke at have nogen bil, men dette kan være svært at forene sig med, hvis man først har vænnet sig til at have bil. Ved privatleasing er der også den ulempe, at der er kilometerbegrænsning. Dette betyder, at det er meget vigtigt, at du, som lejer af bilen, kender dit behov, så du undgår at overstige denne begrænsning og dermed må betale afgifter og bøder. Endnu en betydelig detalje i form af ulemper ved privatleasing af brugte biler er det faktum, at bilen er brugt. Når den er brugt, er der en chance for at den ikke er den nyeste på markedet, hvorfor den muligvis ikke besidder alle nye og smarte løsninger og funktioner. Har du sat dig for at din kommende bil skal besidde de nyeste og smarteste funktioner og teknologier er privatleasing af en brugt bil måske ikke for dig. Men omvendt kan du med privatleasing få afprøvet nogle biler, for derefter bedre kende dit eget behov. Man kan godt tro, man drømmer om noget bestemt, men i virkeligheden har man behov for noget helt andet. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *