Flexleasing af egen bil

Flexleasing af egen bil

Ejer du en bil, som du gerne vil flexlease? Det kan sagtens, lade sig gøre at foretage en flexleasing af egen bil, men der er nogle forhold, der skal være på plads, før det er lovligt.

Først og fremmest må du ikke selv være ejer af bilen i leasingperioden, og det er dermed leasingselskabet der skal havde ejendomsretten over bilen i hele leasingperioden.

Hvis du allerede har købt en bil, som du ønsker der skal flexleases, så bruger man ofte konceptet ”Sale and Lease back”, hvilke er et koncept, der går ud på, at bilen skal sælges til leasingselskabet, og derefter bliver der lavet en leasingkontrakt på samme bil.

Sale and Lease back

“Sale and Lease back” bliver ofte brugt i to forskellige situationer.

Disse to situationer er følgende:

  • Du har købt en bil i udlandet, uden registreringsafgift og ønsker at få plader på bilen uden at betale hele registreringsafgiften på én gang.
  • Du har købt en bil med fuld registreringsafgift, men ønsker at frigive noget kapital ved at få registreringsafgiften tilbage.

Ejer du en bil med fuld registreringsafgift, som du gerne vil havde flexleaset, så skal du sælge bilen til et leasingselskab – leasingselskabet vil typisk købe bilen til lidt under markedsprisen.

Når leasingselskabet har købt bilen, vil de eksportere den og på den måde få refunderet den danske registreringsafgift.

Når SKAT skal betale registreringsafgiften tilbage, så beholder de 15% af beløbet, og de resterende 85% får bilens ejer.

Når bilen er eksporteret og registreringsafgifter er udbetalt, så er bilen klar til at blive flexleaset.

Hvis der ikke er dansk registreringsafgift på bilen, så køber leasingselskabet blot bilen til lidt under markedsprisen, og derefter laver de en leasingkontrakt på bilen.

Derfor skal du flexlease din egen bil

Der er en række fordele ved flexleasing af egen bil, som i mange tilfælde gør flexleasing mere attraktivt end at eje bilen på traditionelvis.

En af disse fordele er, at leasingtager får frigivet kapital ved flexleasing af egen bil ved bl.a. at få 85% registreringsafgiften tilbage.

En anden fordel er, at en bil uden registreringsafgift er billigere at forsikre, da den kun skal forsikres for værdien uden registreringsafgift.

En tredje fordel er, at en bil uden registreringsafgift har et langt mindre værditab, og bilen bliver dermed langsommer mindre værd.

Opsummering af fordele ved flexleasing

  • Billig bilforsikring da bilen kun skal forsikres for bilens værdi uden registreringsafgift.
  • Frigjort kapital/lav kapitalbinding i en bil på flexleasing.
  • Mindre værditab end en bil på fuld registreringsafgift.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *