Tre gode grunde til du skal flexlease din næste bil

Tre gode grunde til du skal flexlease din næste bil

Står du og skal havde en ny bil, så står du helt sikkert med overvejelserne, om hvorvidt du skal flexlease eller købe din nye bil med finansiering. I denne artikel vil vi komme med tre gode grunde til, at du skal vælge flexleasing fremfor at købe bilen selv med finansiering. Flexleasing er netop på grund af disse tre gode grunde blevet yderst populært de senere år til Audi leasing, BMW leasing, Mercedes leasing, osv. Det er specielt de lidt dyre mærker, der giver mest mening når vi snakker flexleasing. Flexleasing er baseret på en finansiel leasingkontrakt, og bliver oftest brugt hos leasingselskaber, der leaser brugte biler, der har en markedspris på over 300.000 kr. inkl. registreringsafgift.

1. Registreringsafgiften skal betales i små rater i leasingperioden

En flexleasing bliver ofte lavet på biler, der er importeret fra udlandet, og hvor der ikke er betalt dansk registreringsafgift. Det lukrative ved at vælge flexleasing er, at du ikke skal betale den fulde registreringsafgift på én gang, som du skulle hvis du købte en bil med plader i Danmark. Med flexleasing skal du i stedet betale registreringsafgiften i små rater i hele leasingperioden. Disse rater er afhængige af bilens registreringsafgift samt den første registreringsdato.

Raterne er følgende:

  • 0-3 Måneder – 2% registreringsafgift
  • 3-36 Måneder – 1% registreringsafgift
  • Over 36 måneder – 0,5% registreringsafgift

2. Billigere forsikring og lavere værditab

En bil der er flexleaset er billigere i forsikring, hvilke skyldes at, leasingbilen bliver forsikret for dens værdi og en bil uden registreringsafgift, har en langt mindre værdi end en bil med registreringsafgift. Så med flexleasing kan du altså få en markant billigere forsikring, end hvis du havde købt samme bil med fuld registreringsafgift. En bil uden registreringsafgift har også et langt lavere værditab end en bil med fuld dansk registreringsafgift, hvilke giver en stor pengebesparelse.

3. Mindre kapitalbinding med flexleasing end ved traditionelt køb af bil

Med flexleasing er der et langt mindre behov for kapitalbinding, hvis vi sammenligner med traditionelt bilkøb. Med flexleasing består din kapitalbinding helt grundlæggende af to ting, hvilke er hhv. en engangsydelse og den løbende månedlige leasingydelse. Der er også væsentlig forskel på engangsydelsen på en leasingkontrakt og engangsbetalingen på en finansiering, hvilke bl.a. også skyldes at prisen på en bil uden registreringsafgift, er væsentlig lavere end en bil med fuld dansk registreringsafgift. Så med flexleasing slipper du altså for at binde ligeså meget kapital i en bil, som du ville gøre, hvis du købte en tilsvarende bil med finansiering.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *