Billeje – Disse faldgruber skal du være opmærksomme på

Billeje – Disse faldgruber skal du være opmærksomme på

Skal du leje en bil hos et biludlejningsfirma, så er det en god ide at være opmærksom, fordi der findes mange faldgruber indenfor biludlejning.

Hvis du ikke er opmærksom, når du lejer en bil, så kan det blive en dyr fornøjelse, eller du kan risikere, at stå i en træls situation når du henter bilen, eller aflevere den tilbage til biludlejningsfirmaet.

I dette indlæg har vi lavet en lille guide til, hvad du skal være opmærksom på, når du skal leje en bil, så du dermed kan undgå disse faldgruber der er ved biludlejning.

Tjek forsikringen du har måske ikke brug for den

Langt de fleste biludlejningsfirmaer tilbyder en billig leje af bil, og derefter prøver de at lave en masse mersalg/opsalg.

Forsikring er en af disse mersalg/opsalg, som biludlejningsfirmaerne prøver at sælge dig, og i nogle tilfælde er en forsikring hos biludlejningsfirmaet også en god ide.

Men nogle gange har du allerede en forsikring udenom biludlejningsfirmaet i forbindelse med dit kreditkort, eller søgemaskinen du har booket igennem.

Så det er altså en god ide, at undersøge om man har en forsikring på den lejede bil igennem enten dit kreditkort, eller søgemaskinen du har booket igennem, og hvis du har dette, så kan du spare en del penge ved at fravælge forsikringen hos biludlejningsfirmaet.

Fyld altid selv brændstof på bilen inden du afleverer den tilbage

De fleste biludlejningsfirmaer tilbyder, at fylde bilen op med brændstof, så du blot skal aflevere bilen tilbage til dem, uden at skulle tænke på at fylde bilen op med brændstof først.

Men det er ofte en ”fælde” fordi, at biludlejningsfirmaerne tager sig godt betalt for denne service.

Derudover kan du også købe en fuld tank, før du får udlejningsbilen, men dette er også en faldgrube, da det er næsten umuligt, at aflevere en bil tilbage helt uden brændstof.

Og det ved biludlejningsfirmaerne også godt, så du kommer reelt til, at betale for brændstof du slet ikke kommer til at bruge.

Så det bedste er altså, at sætte tid af til at tanke bilen før, du aflevere den tilbage til biludlejningsfirmaet.

Gennemtjek bilen og tag billeder

Inden du får nøglerne til bilen, så er det en god ide, at tjekke bilen grundigt igennem for skader, så du kan få dem noteret i din lejekontrakt, så du ikke senere kommer til, at betale for disse skader, nogle andre har pådraget bilen.

Derudover kan det også være en god ide, at tage nogle billeder af skaderne, så der heller ikke bliver noget tvivl om skadens størrelse.  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *