Privatleasing som alternativ til bilkøb

Privatleasing som alternativ til bilkøb

Dette indhold er sponsoreret 

Overvejer du at købe ny bil, men er i tvivl om hvordan du vil finansiere den? Privatleasing er et alternativ til køb af bil, hvor du i stedet for at betale bilens kontante værdi som en engangsydelse, i stedet betaler en månedlig ydelse. Privatleasing kan også forstås som en lejeaftale, hvor du vælger en bil og finansiere den i forhold til den aftalte lejekontrakt. Det vil sige, at når du har betalt førstegangsydelsen, er det eneste du skal betale den månedlige ydelse. At privatlease fremfor at købe bilen kontant har en række fordele, som du ikke kan få hvis du køber bilen kontant. 

Tryghed i budgettet

Den helt store fordel ved privatleasing, som alternativ til bilkøb, er at du kender dine omkostninger fra starten, og bliver dermed ikke slået ud af skader, fejl og uforudsete reparationer på bilen. Når du leaser bilen står du kun for den månedlige ydelse, din forsikring, miljøafgift og så den brændstof du bruger. Det kan skabe tryghed i budgettet for dig at du præcis ved, hvilken udgift din bil kommer til at have, og derudover undgår du besværet ved salget af din bil. Når du leaser en bil aftales en leasingperiode, og når denne ophører, afleveres bilen tilbage. Det er ensbetydende med, at du undgår et potentielt stort værditab i bilen. 

Udover at kende sine præcise omkostninger, har privatleasing også den store fordel, at du kan få lov at erhverve dig den bil der passer til din løn og forbrug i stedet for din formue. Ofte kræver bilkøb enten en stor kontantbeholdning eller dyre billån, som både økonomisk og mentalt vil være krævende at have hængende over hovedet. 

Uforudsete omkostninger

Den helt store fordel ved privatleasing er, at du undgår uforudsete omkostninger. Men det skal også tilføjes, at der kan være en ulempe vedrørende antallet af kilometer. Privatleasing kræver nemlig at du holder dig inde for den kilometergrænse, der er aftalt på leasingkontrakten. Man har som standard 15.000 km årligt, og skulle man køre mere end dette, så vil man skulle betale for hver ekstra kilometer. Det stiller derfor et naturligt krav til, at du kender til dine kørevaner og dermed kan forudse, hvordan dit kilometerforbrug vil fordele sig et år frem. 

Fleksibilitet

Privatleasing er for alle, og især dem der elsker at køre bil. Leasingstrukturen muliggør nemlig udskiftning af din bil efter kort tid uden et værditab. Leasingaftaler er ofte mellem 24 og 36 måneder, men kan i nogle tilfælde være endnu kortere, hvilket betyder, at når perioden er endt, kan du lease en ny bil uden at skulle lide under værditabet af den gamle. Mulighederne for valg af biler er bestemt ikke afgrænset til få udvalgte modeller. Hvis du vælger at lease din næste bil, er mulighederne næsten uendelige. Du kan endda lease både nye og brugte biler. Brugte biler har ofte nogle økonomiske fordele, og vil være for dig der ønsker et godt tilbud på en bil, som stadig hører under alle fordelene ved privatleasing, og med mulighed for at udskifte den efter kort tid. Når det kommer til mulighederne for at vælge hvilken bil du ønsker at lease, er det altså kun fantasien som sætter grænser. På diverse bilsider, kan du få et overblik over hvilke muligheder du har.

Miljøbevidsthed 

Muligheden for at vælge mellem nye og brugte biler kan have en appel til forskellige købere. Er du for eksempel meget miljøbevidst, og fokuseret på at holde liv i de biler der allerede er produceret, så kan en brugt bil være din måde at sænke dit personlige CO2-udslip. Bilers CO2-udslip er enormt under produktionen af bilen, hvilket vil sige, at en stor del af CO2’en allerede vil være sluppet ud før bilen kommer på vejen. Ved at vælge en brugt bil reducerer du efterspørgslen på produktion af nye biler. Men er du typen der elsker, at være den første til at køre i bilen, og som nyder hvordan det hele er spritnyt og uberørt, så skal du overveje at privatlease en ny bil. 

Ny eller brugt bil

Der er altså nogle ting du skal overveje inden du køber eller privatleaser din næste bil. Hvis du foretrækker, at køre i den samme bil i mange år, og har et kilometerforbrug væsentligt over 15.000, så kan det godt være at privatleasing er dyrere for dig. Hvis du kan kortlægge hvordan dine kørevaner ser ud det næste år, foretrækker at undgå dyre billån, uforudsete omkostninger, og kan lide at have fleksibiliteten til at skifte bil når det passer dig, så lyder privatleasing som den optimale løsning for dig. I sidste ende afhænger valget af privatleasing, som alternativ til køb af bil, af dig og dine præferencer og vaner. Du kan indhente mange gode tilbud, og overveje hvad der er mest passende for dit behov og økonomi online.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *