Skal du købe eller lease din næste bil?

Skal du købe eller lease din næste bil?

De fleste der skal havde en ny bil, står med overvejelserne om, hvorvidt de skal købe en ny bil, eller om de skal lease den igennem et leasingselskab. Om du skal købe eller lease din nye bil, kommer helt an på din økonomi, kørselsbehov og hvor ofte du skifter bil. Dette indlæg har til formål, at hjælpe med at afklare, hvilke ting du skal vurdere på, før du køber eller leaser din nye bil.

Forudsigeligt eller fleksibelt kørselsbehov

Med leasing skal du mere eller mindre kunne forudsige dit kørselsbehov, da der er et antal kilometer inkluderet i en leasingkontrakt. Hvis du køre flere end de aftalte kilometer, så skal du typisk betale en forhøjet kilometer takst. Hvis du har et forudsigeligt, kørselsbehov så kan leasing måske være noget for dig, men hvis du har et fleksibelt kørselsbehov, så bør du overveje at købe din næste bil. Hvis du køber bilen med et billån, så skal du ikke bekymre dig om hvor mange kilometer du køre, ligesom du skal med leasing.

Ønsker du hyppig udskiftning af bil?

Er du den type der, altid vil køre i en ny bil med det nyeste teknologi, så kan leasing være fordelagtigt for dig. En leasingkontrakt har typisk en varighed af 12,24 eller 36 måneder, alt efter hvilke ønsker, leasingtager har til en leasingkontrakt. Når leasingperioden er slut, skal leasingtager blot aflevere bilen tilbage til leasingselskabet, og kan derefter frit vælge en ny leasingbil. En anden fordel ved leasing i forhold til køb af bil er, at du ikke skal bekymre dig om at sælge bilen eller hvor stort værditabet har været i perioden. Hvis du ønsker at havde en bil længere end 36 måneder, så er det typisk billigere at købe bilen selv.

Budgetsikkerhed med leasing

Med leasing får leasingtager total budgetsikkerhed, hvilke betyder at leasingtager ved nøjagtigt, hvad det koster om måneden, at havde en bil til rådighed. Hvis uheldet skulle være ude, og bilen skal på værksted, så er det leasingselskabet, der betaler disse regninger, hvilke eliminere uforudsete udgifter i hele leasingperioden. Hvis du køber en bil selv, så skal du selv betale alle udgifter til reparationer, og det kan blive en dyr fornøjelse, der kan vælte hele dit budget. Så hvis du ønsker budgetsikkerhed, og ingen uforudsete udgifter til reparationer, mv. så skal du vælge leasing, men hvis du er risikovillig, og har økonomi til at betale uforudsete regninger til reparationer, så kan køb af bil måske være mest hensigtsmæssigt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *