Skal du selv betale for service og reparation af leasingbil?

Skal du selv betale for service og reparation af leasingbil?

Om hvorvidt du selv skal betale for service og reparation på din leasingbil, kommer helt an på, hvilke leasingkontrakt du har underskrevet. Der findes hhv. to forskellige leasingkontrakter, hvilke er en operationel leasingkontrakt og en finansiel leasingkontrakt. Der er stor forskel på disse leasingkontrakter, og du skal også selv stå for alle udgifter til service og reparationer, hvis du vælger en finansiel leasingkontrakt.

Skal du selv betale udgifter til service og reparationer ved en operationel leasingkontrakt?

En operationel leasingkontrakt er, den leasingkontrakt vi kender fra bilforhandlerne på nye biler eller næsten nye biler. Med en operationel leasingkontrakt er det leasingselskabet, der har ejendomsretten over bilen i hele leasingperioden, og leasingtager får brugsretten når leasingkontrakten er underskrevet. Hvis der skulle komme nogle udgifter til service eller reparationer, så er det leasingselskabet, der står for alle disse udgifter uanset omfang. En leasingperiode er typisk på 12-36 måneder, og når bilen er ny eller næsten ny, så burde der heller ikke komme nogle udgifter på bilen udover de periodiske serviceeftersyn. Når leasingperioden er slut, skal du aflevere bilen tilbage til leasingselskabet. Aflevering af leasingbil forløber ikke altid nemt, og du kan risikere, at der er nogle fejl og mangler, der skal udbedres før de acceptere en tilbagelevering af leasingbilen.

Skal du selv betale udgifter til service og reparationer ved en finansiel leasingkontrakt?

En finansiel leasingkontrakt er, den leasingkontrakt vi kender fra flexleasing selskaberne på brugte biler, der typisk har en markedspris på over 300.000 kr. med registreringsafgift. Med en finansiel leasingkontrakt er, det også leasingselskabet der har ejendomsretten over bilen i leasingperioden, og leasingtager får brugsretten, når leasingkontrakten er underskrevet. Selv om det er leasingselskabet, der har ejendomsretten over bilen, så er det leasingtager, der skal betale alle udgifter til service og reparationer i hele leasingperioden. Når leasingkontrakten er slut, så skal leasingtager selv sælge bilen til en tredje part, til den restværdi der står i leasingkontrakten.

Skal du havde lavet service eller reparationer på din leasingbil så kan du spare penge ved at bruge Autobutler.dk

Skal du havde lavet service eller reparationer på din leasingbil, så kan du spare helt op til 40% på værkstedsregningen ved at bruge den anerkendte service Autobutler.dk. Hvis du vælger at bruge Autobutler.dk til at indhente tilbud på service eller reparation af din leasingbil, så vil du kort tid efter modtage op til tre tilbud fra forskellige værksteder. Når du har modtaget dine tilbud, er der blot tilbage at vælge det bedste tilbud og derefter køre bilen på værksted. Mere end 400.000 dansker har allerede brugt Autobutler.dk til at indhente tilbud på forskellige opgaver, og disse danskere har i gennemsnit sparet 40% på deres værkstedstedsregninger.  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *