Reglerne for at køre i en varevogn privat

Reglerne for at køre i en varevogn privat

Betalt artikel

Har du en varebil, som er ejet eller leaset af din virksomhed, er der en række regler, du skal leve op til, hvis du vil køre i den privat. Det er meget vigtigt, at du overholder disse, da du ellers kan risikere at skulle betale store bøder.

Desværre er reglerne ikke helt så ligetil. Derfor er du nødt til at bruge lidt tid på at sætte dig ind i, hvad du skal overholde. Som angivet herover, er det værd at bruge lidt af din tid på, da det kan koste dig dyrt, hvis du undlader det.

Du har pligt til at indberette privat brug af din varevogn

Hvis enten du eller en medarbejder bruger en varebil, der er enten ejet eller leaset af dit firma til private formål, har du pligt til at indberette det. Det skyldes, at der skal betales skat af fri bil. Bliver der ikke det, er det ikke tilladt at bruge den til privat kørsel.

Desuden er det et krav, at momsen ikke er blevet trukket fra ved selve købet af bilen. Ydermere er det også et krav, at der er blevet betalt en såkaldt privatbenyttelsesafgift, hvilket betyder, at bilen skal have enten papegøjeplader eller klistermærke.

Det er muligt at købe et dagsbevis

Hvis det ikke er dagligt, at varevognen skal bruges til private formål, er det muligt at købe et såkaldt dagsbevis. Det kan også bruges ved leasing varevogn erhverv, men det er et krav, at varebilen er på gule plader, og at det kun sker 20 gange om året.

Skal man bruge sin varebil i et privat regi mere end 20 gange på et år, er det et krav, at den bliver omregistreret til papegøjeplader. Når du har købt et dagsbevis, giver det dig tilladelse til at køre i varebilen i et døgn. Herefter vil du skulle købe et nyt, hvis der er behov for det.

Hvad bliver tolket som privat brug?

Det er ikke al kørsel, der har privat karakter, der faktisk bliver betragtet som privat brug. F.eks. må du gerne køre til spisning eller hente mad i arbejdstiden. Du må også gerne køre i bilen hjem op til 25 gange om året, hvis den skal bruges erhvervsmæssigt dagen efter.

Du må derimod ikke bruge den, hvis du kører til en fritidsaktivitet, hvis du skal købe ind til privat brug, eller hvis du skal køre børn til og fra institutioner. Det er i sådanne tilfælde, at der er krav om, at betaler skat af fri bil eller køber et dagsbevis.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *