Disse ting skal du være opmærksom på når du køber et eldrevet køretøj

Disse ting skal du være opmærksom på når du køber et eldrevet køretøj

Står du og overvejer at købe et eldrevet køretøj i form af elektrisk skateboard, el løbehjul, segway eller en helt tredje type køretøj, så er der nogle ting du bør være ekstra opmærksom på før du køber det.

Eldrevne køretøjer blev lovlige på de danske veje, da der i Danmark den 17. januar 2019 trådte en forsøgsordning i kraft, der lovlige gjorde disse eldrevne køretøjer.

Men før du bare køber det første og det bedste eldrevet køretøj, så er der nogle ting du bør være opmærksom på for, at få det bedste løbehjul netop til dit behov.

Motorstørrelse

Når du kigger på eldrevet køretøjer, så er motorstørrelsen selvfølgelig vigtig, da den kan have massiv indflydelse på din køreoplevelse. 

De fleste eldrevet køretøjer har en motorstørrelse fra 250w og op til 500w, dog kan du sagtens få nogle der har helt op til 2000w, men de er desværre ofte lovlige på de danske veje.

Hvor stor en motor du skal vælge kommer an på, hvor meget du vejer, da du vil opleve hvis du tager en lille motor, at køretøjet vil få svært ved at trække dig, og specielt op ad stigninger vil det kunne mærkes.

Og i disse tilfælde bør man investere i et eldrevet køretøj med en større motor, men hvis det eldrevet køretøj derimod er til et barn, så kan du sagtnes nøjes med en mindre motor, og muligvis spare nogle penge på dette.

Køretid

Køretiden på et eldrevet køretøj er meget afhængig af, hvilken motor der er monteret, samt hvor stort batteri der er monteret.

Det giver selvfølgelig sig selv at de eldrevne køretøjer med længst køretid ofte er de dyreste.

Derfor kan det være en god ide, at overveje hvor lang køretid man har brug for, da du kan spare en del penge, ved at købe et eldrevet køretøj med et batteri der passer til dit behov og krav til køretid.

Er det lovligt?

Der findes rigtige mange eldrevne køretøjer på markedet og nogle af dem er ikke lovlige i Danmark, da de ikke overholder den danske lovgivning, og hvis du bliver taget af politiet, så vil du få en bøde, og de vil muligvis konfiskere køretøjet.

Så hvis du skal bruge køretøjet på de danske veje, så bør du altså undersøge grundigt, om det opfylder alle de danske regler.

Du kan læse mere om reglerne her: https://www.sikkertrafik.dk/raad-og-viden/smaa-motoriserede-koeretoejer/elektriske-loebehjul

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *