5 ting du skal overveje, før du leaser en bil

5 ting du skal overveje, før du leaser en bil

Det bliver stadig mere populært at lease biler, når den gamle ikke længere kan mere eller hvis du skal ud og anskaffe dig en bil for første gang. Det kan i mange tilfælde være en fordelagtig løsning, men det er vigtigt at du er opmærksom på følgende fem ting, inden du tager en beslutning.

1.Hvilken type leasing ønsker du?

Der findes en række forskellige typer leasing, som hver især har sine fordele og ulemper. Når du skal vælge leasingtype, skal du først og fremmest tage udgangspunkt i dit kørselsbehov. Undersøg derefter de fem typer leasing grundigt, inden du beslutter dig. Dette er nødvendigt, hvis du vil sikre dig den bedste og billigste løsning.

  • Privatleasing
  • Erhvervsleasing
  • Mixleasing
  • Flexleasing
  • Splitleasing

2. Hvad er vilkårene for leasingaftalen?

Vilkårene for din leasingaftale varierer, alt efter hvilken leasingtype du vælger. Disse vilkår er individuelle, hvorfor det er vigtigt at du sætter dig ind i, hvad du forpligter dig til i den pågældende leasingkontrakt.

Når du skal vurdere vilkårene, skal du eksempelvis kigge efter:

  • Antal kilometer, du må køre om året
  • Løbetid for leasingperioden
  • Førstegangsydelsen
  • Den månedlige ydelse
  • Aftale for service og reparation

3. Priserne hos leasingselskaberne

Ligesom i så mange andre brancher, er konkurrencen også hård når det kommer til leasing. Derfor kan det godt betale sig at bruge lidt ekstra tid på at undersøge priserne hos de forskellige leasingselskaber, da de fleste leasingselskaber periodisk sænker priserne, for at være mere attraktive end konkurrenterne.

4. Dit kørselsbehov

En væsentlig faktor, når du skal undersøge om leasing kan betale sig for dig, er dit kørselsbehov. Inden du underskriver en leasingaftale, skal du vide hvor man kilometer du får brug for at køre om året, da det ellers kan ende ud i en stor ekstraregning. Leasing kan eksempelvis være en god løsning for mange børnefamilier, hvor kørsels rutinerne er mere eller mindre de samme hver dag.

5. Hvor længe vil du køre i bilen?

Leasing kan være en attraktiv løsning, hvis du vil skifte bilen ud inden for tre år. Hvis du ønsker at beholde bilen i mere end tre år, er det ikke sikkert at leasing er den rette løsning for dig.

Manglende finansiering til engangsydelsen?

Står du i en situation, hvor du ønsker at lease en bil, men mangler de sidste penge til engangsydelsen? Så kan det være fordelagtigt for dig at undersøge lånemulighederne via en tjeneste som Fair-laan.dk, hvor du nemt og trygt kan sammenligne dine muligheder for kviklån. Ved at sammenligne lånene på markedet, sikrer du dig det bedste og billigste online lån, som passer til netop din unikke situation.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *