Skal du selv sørge for syn af en leasingbil?

Skal leasingtager eller leasingselskabet sørge for at bilen bliver synet?

Mange der ønsker at lave foretage en privatleasing af deres næste bil er i tvivl om, de selv skal sørge for at få synet bilen eller om det er leasingselskabet der står for at bilen bliver synet. Hvem der står for, at bilen bliver synet kommer helt an på, hvilke leasingkontrakt du har ønsker eller har foretaget.

Der findes som udgangspunkt to former for leasingkontrakter, hvilke er operationel leasing og finansiel leasing. Disse to leasingkontrakter er begge privatleasing kontrakter, men de er vidt forskellige og der er væsentlige forskelle i begge leasingkontrakter.

I dette indlæg vil vi hjælpe dig med, at finde ud af hvilke leasingkontrakt du har valgt eller ønsker at foretage, og dermed hjælpe dig med at afklare om det er dig eller leasingselskabet der skal sørge for at få synet bilen. For at hjælpe dig med, at vurdere hvem der skal sørge for synet er vi først nød til at få afklaret, hvilke leasingkontrakt du har valgt eller ønsker at foretage.

Operationel leasingkontrakt og finansiel leasingkontrakt

En operationel leasingkontrakt er en privatleasing, hvor du slipper for alt besværet med at eje en bil selv! Med en operationel leasingkontrakt er det leasingselskabet der har ejendomsretten over køretøjet og leasingtager der har brugsretten. Med en operationel leasingkontrakt skal du blot betale de månedlige leasingydelser og en evt. engangsydelse. Alle udgifter til reparation, service, bilsyn, osv. Dette er alle udgifter leasingselskabet skal betale, hvis de måtte forekomme.

En finansiel leasingkontrakt en privatleasing, der minder mest af alt om at eje bilen selv. Med finansiel leasingkontrakt har leasingselskabet ejendomsretten over køretøjet, og leasingtager har brugsretten over køretøjet. Med finansiel leasing skal du betale månedlige leasingydelser og en evt. engangsydelse, samt du skal stå for alle udgifter til reparation, service, bilsyn, osv.

Det vil altså sige, hvis du har en operationel leasingkontrakt, så er det leasingselskabet der skal betale alle udgifter til bilsyn, hvis bilen skal synes i den periode du har leasingbilen. Men med finansiel leasing skal leasingtager selv sørge for bilsyn, og få bilen på autoværksted, hvis der er nogle forhold der gør at bilen ikke kan blive synet uden en tur på værksted.

privatleasing

Ønsker du at vide mere om privatleasing?

Hvis du ønsker mere viden om privatleasing, så kan du finde mere om dette her. På denne side finder du mere information om alt der er værd at vide om privatleasing. Hvis du har spørgsmål ud over hvem der står for syn af bilen, så vil denne side helt sikkert hjælpe dig med, at finde afklaring på dine spørgsmål.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *