Restværdi leasing – Hvad er det?

Hvad er restværdi?

Restværdi er et begreb vi finder i en finansiel leasingkontrakt, og er den værdi en leasingbil skal sælges til efter endt leasing. Restværdien er mindst lige så vigtig, som de månedlige leasingydelser og ekstraordinære leasingydelse. Hvis leasingtager ikke har fokus på restværdien i den finansielle leasingkontrakt, så kan leasingtager risikere, at underskrive en leasingkontrakt med en urealistisk høj restværdi. Hvilke kan blive en dyr fornøjelse, når bilen skal sælges efter endt leasing.

Med en finansiel leasingkontrakt er det leasingtager der skal henvise bilen til en tredje part.

Når en leasingperiode er slut, skal leasingtager som udgangspunkt selv stå for salg af leasingbilen, til den restværdi der er angivet i leasingkontrakten. Det er dermed vigtigt, at du har skrevet under på en leasingkontrakt med en realistisk restværdi, der afspejler bilens reelle værdi når leasingperioden er slut. Hvis restværdien er for høj, i forhold til den reelle restværdi, så bliver det svært, hvis ikke umuligt for leasingtager at sælge bilen til en tredje part. Det kan derfor være nødvendigt, at sætte prisen ned så den rammer den reelle markedspris. Difference fra restværdien og den reelle markedspris er leasingtager der skal betale, hvilke understreger vigtigheden i, at bruge tid på at vurderer om restværdien i leasingkontrakten er realistisk.

Sammenlign leasingkontrakter med hinanden på forskellige parameter

Når du ønsker en leasingkontrakt, så er det vigtigt, at undersøge markedet og du bør kigge på forskellige parameter såsom: månedlige leasingydelser, ekstraordinær leasingydelse, samt restværdien i leasingkontrakten. Hvis leasingydelserne er nogenlunde de samme, så bør du som udgangspunkt, vælge den leasingkontrakt med den laveste restværdi. Ved at vælge den leasingkontrakt med den laveste restværdi, øger du dine chancer for, at du kan sælge leasingbilen til en tredje part, når leasingperioden er slut.

Nogle leasingselskaber indestår for restværdien af bilen

Flere og flere leasingselskaber tilbyder, at indestå for restværdien. En leasingkontrakt hvor leasingselskabet indestår for restværdien er typisk også lidt dyrere end en leasingkontrakt, hvor leasingselskabet ikke indestår for restværdien. Nogle leasingtager vælger denne løsning, da den giver dem sikkerhed, og de kan sove om natten uden, at havde mareridt om hvor vidt bilen kan sælges til en tredje part, når leasingperioden er slut. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *