Privatleasing af motorcykel

Privatleasing har i mange år været enormt populært inden for biler, men er i de seneste år også blevet populært inden for motorcykler, og flere danskere vælger privatleasing af motorcykel frem for køb af motorcykel. Der findes helt grundlæggende to typer af leasingkontrakter i Danmark, hvilke er en operationel leasingkontrakt eller en finansiel leasingkontrakt. Privatleasing er som regel udarbejdet på en operationel leasingkontrakt, hvilke giver leasingtager total budgetsikkerhed og du slipper for alle bekymringer der er med at eje en motorcykel selv. I denne artikel vil vi tage udgangspunkt i privatleasing der er udarbejdet på en operationel leasingkontrakt, samt hvilke fordele og ulemper der er ved privatleasing af motorcykel.

Hvad er en operationel leasingkontrakt og hvad indebære den?

Privatleasing der er udarbejdet på en operationel leasingkontrakt, giver leasingtager total budgetsikkerhed, og de ved nøjagtigt hvad det koster dem hver eneste måned at havde brugsretten over en motorcykel. Det vil sige at leasingselskabet skal betale alle uforudsete udgifter til reparationer, serviceeftersyn, og så videre. Med en operationel leasingkontrakt har leasingselskabet ejendomsretten over motorcyklen, og leasingtager får brugsretten når kontrakten er underskrevet. Hvis du ikke er bekendt med ejendomsret og brugsret, så betyder det helt basalt, at leasingselskabet ejer bilen i hele leasingperioden og du får lov til at bruge den til det der står i leasingkontrakten. Når leasingperioden er slut skal leasingtager blot aflevere motorcyklen tilbage til leasingselskabet. Det betyder at leasingtager slipper for alt besværet med, at skulle sælge motorcyklen til en tredje part.

Fordele ved privatleasing af motorcykel

  • Attraktive leasingkontrakter på motorcykler.
  • Total budgetsikkerhed.
  • Du skal ikke selv sælge motorcyklen, men blot aflevere den tilbage til leasingselskabet når leasingperioden er slut.
  • Alle udgifter til reparationer, serviceeftersyn, dækskifte osv. Er alle udgifter leasingselskabet betaler i hele leasingperioden.

Ulemper ved privatleasing af motorcykel

  • Nogle tilfælde er køb billigere end leasing.
  • Hvis du kører over de kilometer der står i leasingkontrakten, så skal du typisk betale en ekstra pris for de ekstra kilometer.
  • Du ejer ikke motorcyklen selv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *