Købe eller lease?

Købe eller lease?

Står du og skal havde en ny bil, så gør du dig helt sikkert overvejelser om, du skal købe din næste bil eller lease den igennem et leasingselskab. Før du vælger at købe eller lease så er der en række faktorer der spiller ind for, hvad der er bedst i din situation. Disse faktorer er f.eks. kørselsbehov, økonomi og hvor ofte du ønsker at skifte bil.

Er dit kørselsbehov forudsigeligt?

Ved leasing af bil skal du kunne forudsige dit kørselsbehov, da du inden du underskriver en leasingkontrakt skal fastlægge, hvor mange kilometer du kører i leasingperioden. Hvis du kører mere end de kilometer der står i leasingkontrakten, vil leasingselskabet typisk taksere dem til en forhøjet kilometer pris. Hvis du nemt kan forudsige dit kørselsbehov, så er leasing måske den bedste løsning til dig. Men hvis du tværtimod har svært ved, at forudsige dit kørselsbehov, så er leasing måske ikke den bedste løsning, og så kan det være, den bedste løsning er at købe bilen selv.

Skifter du bil ofte?

Er du typen der altid skal havde den nyeste model, med alt det nyeste teknologi, så skal du vælge leasing. En leasingkontrakt er typisk på omkring 12, 24 eller 36 måneder og når leasingperioden er slut, så skal leasingtager blot aflevere bilen tilbage til leasingselskabet, og så er der mulighed for at lave en ny leasingkontrakt på en ny bil. Med leasing slipper du også for, at skulle sælge bilen når leasingperioden er slut, det er leasingselskabet der står for salg af bilen ved leasing.

Ønsker du en stabil økonomi

Hvis du ønsker en stabil økonomi, hvor du ved nøjagtigt hvad en bil vil koste dig hver eneste måned, så er leasing helt klart det rigtige valg. Med leasing skal du betale månedlige leasingydelser, samt en evt. engangsydelse. Alle udgifter til reparationer, serviceeftersyn, dækskifte og så videre er alle udgifter leasingselskabet betaler i hele leasingperioden. Hvis du køber en bil med finansiering så skal bilejeren selv stå for alle udgifter til reparationer, serviceeftersyn, dæk skifte osv.

Banklån eller ingen banklån?

Hvis du køber en ny bil på traditionel-vis, så skal du med stor sandsynlighed havde den finansieret med et lån. Der er stor forskel på lån, og det kan være en god ide at sammenligne de forskellige lån før du køber en bil. Du kan på: https://laan247.dk sammenligne forskellige banklån så du er sikker på du får det bedste og billigste lån til din bil. Hvis du vælger en leasing så slipper du fuldstændig for, at få et lån til en bil, du skal blot betale en engangsbetaling.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *